WhisperWeb

Mine andre danske el-køretøjer

Se evt. mine anden side eldrevet.dk

Mini-el

Årg:1988

Systemspænding: 36v

Motor: Pacific Scientific

Mini-el eller "Ellerten" fra firmaet EL-trans A/S er den tidlige model som havde et dårligt rygte for sin svage opbygning af elektronikken, men er derfor også ombygget til Curtis styring hvilket udnytter energien langt bedre end den traditionelle opbygning med en oliekølet modstand til at regulere spændingen.

Ellerten har tre 12v batterier og derved en samlet systemspænning på 36 volt.

Min Ellert har tjent mig godt til og fra arbejde før jeg fik behov for en ekstra siddeplads og gør det stadig en gang imellem når jeg kun har brug for at transportere mig selv.

Kewet Eljet-3

Årg: 1993

Systemspænding: 48V

Motor: Thrige Titan

KEWET - Knud Erik Westergaard Elektrisk Transport, fremstillede den lille topersoners bil som til at starte med kom med en manuel gearkasse, som senere blev erstattet af en fast gearing. Min ene Kewet som jeg bruger dagligt er en EL-Jet 3, den første model uden gearkasse men med fast gearing, hvorved man undgår det tab der er i en traditionel gearkasse / kobling. Kewet'en forsynes af 4 stk 12v batterier i serie så den har altså en systemspæning på 48 volt (på de første tre udgaver hvorefter den stiger til hhv. 60 og derefter 72 volt i ver. 4 og 5).

Kewet Citi-van

Årg: 1998

Systemspænding 72V

Motor: Thrige Titan

Kewet'en blev også lavet i en van-udgave, som prototype, der blev kun lavet 12 af disse og ikke alle blev samlet.

Se siden www.citivan.dk for at læse mere om denne også unikke EL-bil

M-Car (Merrilds Maskinfabrik)

Type 5/72

Systemspænding 72V

Motor: Thrige Titan